Startsida Pannor Brännare Kaminer Tillbehör   Miljöpolitik  Länkar  Pellets

Startsida

 

Brännare

 

Pannor

 

Kaminer

Solvärme

 

Tillbehör

 

Miljö

 

Länkar

 

Pellets

 

 

 

Miljö

Pelletseldning ger små miljöbelastningar,mycket små emissioner av skadliga ämnen. Om man jämför t.ex utsläppen av tjära vid gammaldags eldning med ved (läs kombipanna utan keramik och ack-tank) så reduceras utsläppet med mer än 99,9 %.

I och med att bränslet är torrare än knäckebröd och att fläkten syresätter härden så bra kan dessa fina värden uppnås.
Sedan får man inte glömma de små förlusterna vid tillverkning och distribution, samt att en långtradare som vält med ett pelletslass inte ger några skador på miljön jämfört med till exempel en oljetanker som gått på grund i Kattegatt.

 

AKTUELLT!

Klimatet - en del i vår bransch vill rida på "Klimatvågen"

 

Äntligen har Jorden blivit lite varmare! Efter Lilla istiden (ca: 1350-1800 e. Kr.) har klimatet återhämtat sig till att nästan nå upp till Medeltidens temperaturer. Med stigande temperaturer följer ökad Co2-halt i atmosfären. Haven avger då mer Co2. Koldioxid är livets gas som behövs för att fotosyntesen ska fungera. Nu växer det betydligt bättre, istället för att Co2-halten länge legat nere på runt 280 - 300 ppm så har vi nu lite mer än 400 miljondelar.

I ovanstående graf (isborrkärnor från Grönland) kan man se att vi får ett långsamt kallare klimat sett ur ett längre perspektiv.Vi hade det varmare under Minoan-, Romar- och Medeltiden. Co2 -koncentrationen påverkar inte detta.

Tyvärr så accepteras inte en vetenskaplig syn på klimatfrågan. Frågan är helt politiserad. Alla de vetenskapsmän som inte håller med om att Co2 är det som styr klimatet riskerar att förlora sina forskningsanslag och anställningar. I utvärderingen av klimatet får inte solens aktivitet, molnighet, magnetfält och de cykler som klimatet har den plats de förtjänar. Agendan är att tillskriva koldioxidhalten samma funktion som en termostat som reglerar temperaturen. Det förhåller sig precis tvärtom, temperaturen styr koldioxidhalten!

Nu är det politiker med en global agenda som vill styra politik och ekonomi - och inte minst skatteunderlaget. Det handlas med utsläppsrätter till ingen nytta och vissa blir "gröna miljonärer" utan att någon miljönytta erhålls. Staten styr vilka fordon som ska få finnas med hjälp av en orimlig och orättvis beskattning. Elbilar premieras, de kommer aldrig att kunna påverka temperaturen.

Har någon hört att vi ska begränsa "utsläpp" av vattenånga? Trots att det skyddande lagret av "växthusgaser" består av 90-95 % vattenånga så talar ingen om detta. Varför inte ?

Troligen för att vattenånga inte kan beskattas !

För er som vill få mer information om klimatfrågan - se länkar nedan.

Peter Ridd- ett exempel på hur seriösa forskare förföljs

Teknologie doktor Lars Bern om det överdrivna klimathotet.

En modig man- Vaclav Klaus Fd President i Tjeckien

Aktuell info från Klimatupplysningen

Tony Heller visar hur NOAA och NASA fuskar med temperaturen

Hur IPCC och "forskare" manipulerade "The Hockey Stick"

 

 

Ekonomi

För dig som i dag eldar med olja eller har direktverkande el så finns stora vinster att göra. Förutom miljövinsten så kan du räkna med en besparing på ca: 50%. Teoretisk så motsvaras 1 m3 olja av ca: 2 ton pellets och pelletsen innehåller 4,8 kWh / kg, kostnad just nu (Maj 2022) runt 70 öre / kWh.

För att få en uppfattning om besparingen vid konvertering från direktel till en pelletskamin- räkna med 50% besparing.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


PW Teknik AB
Peter Wallin
Alevägen 9
441 39 Alingsås

Telefon: 0322-187 70
Mobil: 0708-78 88 07