Startsida Pannor Brännare Kaminer   Solvärme   Tillbehör   Miljöpolitik   Länkar  Pellets

Startsida

 

Brännare

 

Pannor

 

Kaminer

Solvärme

 

Tillbehör

 

Miljö

 

Länkar

 

Pellets

 

 

 

Miljö

Pelletseldning ger små miljöbelastningar, inget nettotillskott av koldioxid och mycket låga utsläpp av skadliga ämnen. Om man jämför t.ex utsläppen av tjära vid gammaldags eldning med ved (läs kombipanna utan keramik och ack-tank) så reduceras utsläppet med mer än 99,9 %. I och med att bränslet är torrare än knäckebröd och att fläkten syresätter härden så bra kan dessa fina värden uppnås.
Sedan får man inte glömma de små förlusterna vid tillverkning och distribution, samt att en långtradare som vält med ett pelletslass inte ger några skador på miljön jämfört med en oljetanker på grund i Kattegatt.

Mer miljö - se intressanta inlägg om Klimatbluffen.

AKTUELLT! Klimatet - en del i vår bransch vill rida på "Klimatvågen". Tyvärr så accepteras inte en vetenskaplig syn på klimatfrågan. De vetenskapsmän som inte håller med om att Co2 är det som styr klimatet riskerar att förlora sina forskningsanslag och anställningar. Solens aktivitet, magnetfält och de cykler som klimatet har får inte den plats de förtjänar. Nu är det politiker med en agenda att globalt styra hela världens politik och ekonomi som bestämt att Co2 i stort sett är det enda som styr klimatet.

För er som vill höra aktuella uppgifter om klimatfrågan - se klipp nedan.

Teknologie doktor Lars Bern om det överdrivna klimathotet.

En modig man- Vaclav Klaus Fd President i Tjeckien

Professor Lindzen sammanfattar läget här- lugnt &fint.

Här är även en sansad debatt.

John Christy - klimatforskare

Ekonomi

För dig som i dag eldar med olja eller har direktverkande el så finns stora vinster att göra. Förutom miljövinsten så kan du räkna med en besparing på ca: 50%. Teoretisk så motsvaras 1 m3 olja av ca: 2 ton pellets och pelletsen innehåller 4,8 kWh / kg.

För att få en uppfattningom besparingen vid konvertering direktel vs. pelletskamin- räkna med 50% besparing.

 


 

Observera! Staplarna räcker inte till!

 

 

 

 

 

 

Den rena energin

 

 


PW Teknik AB
Peter Wallin
Alevägen 9
441 39 Alingsås

Telefon: 0322-187 70
Mobil: 0708-78 88 07