Startsida Pannor Brännare Kaminer   Solvärme   Tillbehör   Miljöpolitik   Länkar  Pellets

Startsida

 

Brännare

 

Pannor

 

Kaminer

Solvärme

 

Tillbehör

 

Miljö

 

Länkar

 

Pellets

 

 

Solvärme

Solen är en enorm tillgång. Ett vanligt villatak tar emot ca fem gånger mer energi än husets totala energiförbrukning under ett år! Problemet är bara att ta tillvara energin.

I ett solvärmesystem omvandlas solinstrålningen till värme. Värmen som erhålls kan antingen användas i ett varmvattensystem för att värma tappvarmvatten eller i ett kombisystem och användas både för varmvatten och uppvärmning. Solvärmen kan också användas för att värma vatten i en simbassäng.

Tekniken är enkel. Ett solvärme system består av få rörliga delar vilket gör tekniken tillförlitlig. Det är speciellt intressant att kombinera solvärme med värmepannor. All förbränningsteknik arbetar med låga verkningsgrader under sommaren då solvärmen kan stå för hela värmeförsörjningen. Att värma vatten med solfångare är ofta en god affär och alltid klokt ur miljösynpunkt!


Effectas solfångare

Solvärmesystemet är mycket enkelt och driftsäkert för villaägaren. Automatiken startar systemet så fort solinstrålningen är tillräcklig. Även en lätt mulen sommardag ger solfångaren gratis energi till din villa.. Systemet har få rörliga delar vilket ger en mycket säker drift.

ROT-avdrag, Solbidraget har ersatts med Rot-bidrag. Utgår med 30% av totalkostnaden och så får man 30 % av denna summa. I slutändan är Schablonavdraget alltså 9 % avdrag av totala investeringen.

Effectas plana solfångare Solfångarens verksamma yta är 2,2 m² och den samlar in ca: 456 kWh per m² och år. Vikten är endast 40 kg.

Livslängden på solfångaren är beräknad till 30-50 år. Tack vare sin låga vikt och de patenterade monteringsdetaljerna är den enkel att installera och passar de flesta takkonstruktioner. Vi utför montage, men den händige kan dock montera mycket själv.

Ackumulatortankar

Ackumulatortanken i solvärmesystemet gör det möjligt att kombinera solvärme på bästa sätt med andra energikällor. Systemet utnyttjar alltid solenergin maximalt. Genom att kombinera solenergin med pellets via en ackumulatortank erhålls ett värmesystem där de olika energislagens verkningsgrader utnyttjas bäst. .Effectas tank är bäst i test. Nedan kombinerad med Effecta Woody 35 Lambda.

 

PW Teknik AB
Peter Wallin
Alevägen 9
441 39 Alingsås

Telefon: 0322-187 70
Mobil: 0708-78 88 07
Fax: 0322-938 55