Startsida Pannor Brännare Kaminer  Tillbehör   Miljöpolitik   Länkar  Pellets

 

 

 

Pelletskaminer - endast för pellets

Piazzetta Berna med 60 kg pelletsförråd!

En pelletskamin är perfekt för dig som har direktverkande el idag. Även du som idag har en värmepump kan kapa dina kostnader under den kallaste perioden på året, då ju ofta pumpen stöttas av elenergi till en dryg kostnad.

Enligt en undersökning för några år sedan valdes kaminen till "Svenskarnas mest älskade möbel". Kaminen är ju både en möbel och en värmekälla, där pris, funktion, ljudvolym och skötselbehov är viktiga faktorer för husägaren.

PW-Teknik AB har som ambition att erbjuda de bästa pelletskaminerna som tillverkas världen över.

Notera att du inte längre behöver en skorsten! Läs mer om KMP "Drag" längre ner på sidan.

 

Se video här!

Trend Line - nu kommer den nya kaminserien från Piazzetta. Trend Line är en lite enklare och billigare serie kaminer. De bästa lösningarna finns kvar, såsom Multifuoco - utblås i sockeln samt möjligheten att koppla på ett rörsystem på baksidan av kaminen. Några av modellerna nedan:

Trend Line P158 och P 163T

Här finns en katalog med alla modeller!

P 930 T till vänster och P 163 MM till höger Se film om nya P 930 T !!

 

Se alla modeller av Piazzetta från Italien

P980 - Prestige Line

Fina kaminer med modern styrning och dubbla utblåsfläktar i sockeln,systemet kallas Läs mer här: Multifuoco

Värmen sprids jämnt och en annan stor fördel är att det går att dra värmekanaler från den ena eller båda fläktarna.Upp till 16 meter.

 

Kaminerna finns även med vattenmantling. Som exempel kan nämnas P188TH nedan.

P988TH har en effekt på ca: 18 kW, pelletsförrådet rymmer 48 kg. Läs mer här!

 

 

från Sverige (Öland)

En liten film från Scandbio!

KMP:s kaminer har funnits på marknaden sedan slutet på 90-talet. Kontinuerligt uppdaterade och förfinade. En mycket bra konstruktion med hög verkningsgrad och enkel mekanik. Den digitala styrningen möjliggör bl.a nattsänkning, ja egentligen tre olika temperaturinställningar per dygn alla dagar i veckan.

 

 

 

KMP Mysinge II Ny kamin från KMP. En utveckling av den beprövade Mysinge I. (Lilla Frö till höger)

Kommer med den nya styrningen som har automatisk effektreglering och självjusterande förbränning.

Effekten är högre än på Lilla Frö - ca: 8 kW i verkligheten. Stort askutrymme och hög verkningsgrad - ca:93%

Pris med Drag från 41 875 kr. Utan Drag kostar den från 37 465 kr.

 

OBS! Kaminen behöver ingen skorsten - det räcker med Drag! ( se film här)

Lilla Frö- nya modellen - 29.900 kr med Drag

Lilla Frö har en helt ny, intelligent styrning bestående av en kontrollpanel med tryckkänslig färgdisplay som har inbyggt WiFi. Kaminen kan anslutas till det trådlösa hemmanätverket, och styras via webläsaren i mobil, padda eller dator anslutet till samma nätverk. Som tillbehör finns även en trådlös fjärrkontroll för att slå av och på kaminen och justera rumstermostaten.

Styrningen mäter undertryck, förbränningstemperatur och rökgastemperatur och justerar med hjälp av dessa parametrar matningen av pellets för att ge en optimal förbränning oberoende av pelletssort och storlek. Den nyutvecklade brännarkoppen ger extremt goda rökgasvärden med mycket hög verkningsgrad och minimala utsläpp av koloxid, oförbrända kolväten och partiklar. Kaminen klarar med mycket bred marginal de krav som ställs i det nya Ekodesign-direktivet.

KMP:s kaminer kan anslutas till en skorsen ELLER beställas med Drag - det vill säga - en pelletskamin utan skorsten! Draglådan monteras utanför väggen. Rökgaserna späds i fläkten och lämnar lådan med en temperatur runt 55 grader. Förbränningsluften hämtas via draglådan- så det innebär ett slutet system som inte kräver något extra tilluftsdon i rummet. Filmtajm!

 

Peter Wallin/ PW Teknik AB

 


PW Teknik AB
Peter Wallin
Alevägen 9
441 39 Alingsås

Telefon: 0322-187 70
Mobil: 0708-78 88 07